• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Дитяче харчування

ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ В ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Харчування – головний керований чинник, що забезпечує нормальний ріст та розвиток дітей, здоров’я та якість життя людини, працездатність, активне довголіття, творчий потенціал наці.

Питання організації харчування дітей у дошкільних закладах дошкільної освіти було і залишається одним з актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму до захворювань, нормального росту та розвитку дітей, які тут виховуються.

На харчоблоці дитячого садка створено необхідні умови для приготування їжі. Харчоблок складається з гарячого цеху приготування страв, підсобного приміщення, комори для зберігання продуктів. Приміщення харчоблоку та все обладнання відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів."

Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджений постановою КМУ від 24.03.21 № 305;

Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, затверджений наказом МОЗ від 24.03.2016 №234;

Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затверджена наказом МОН, МОЗ від 17.04.2006 №298/227;

Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, затверджені наказом Мінагрополітики від 01.10.2012 №590;

Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, затверджених наказом Мінекономіки від 17.11.2020 №2347;

Лист МЩЗ від 22.02.2021 № 26-04/18273/2-21 "Щодо норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку".

Кiлькiсть переглядiв: 748

Коментарi